Girl with Balloon – Lucrarea lui Banksy parțial distrusă în urmă cu 3 ani, nou record pentru artist

“Girl with Balloon”, devenită după distrugerea parțială de acum trei ani “Love is in the Bin”, a fost adjudecată la Londra, pentru 18,6 milioane de lire sterline (21,8 milioane de euro), un nou record pentru artistul britanic Banksy.

Redenumită “Love is in the Bin”, opera vândută la Sotheby’s, depășește astfel precedentul record atins de o lucrare a lui Banksy, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

În martie, “Game Changer”, o pânză care era dedicată îngrijitorilor în perioada pandemiei de coronavirus, a fost vândută pentru 16,75 milioane de lire sterline (19,5 milioane de euro), veniturile ajungând la serviciul public britanic de sănătate.

Înainte de vânzarea de joi, Sotheby’s estimase opera între 4 și 6 miliaone de lire sterline (între 4,6 și 7 milioane de euro).

Vineri, o versiune diptic a “Girl with Balloon” va fi pusă în vânzare, tot la Londra, dar la casa Christie’s.

CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Realizată în 2005, pânza în două părți este estimată între 2,5 și 3,5 milioane de lire sterline (între 2,9 și 4,1 milioane de euro).

Artistul, care a devenit celebru printr-o serie de graffiti-uri ce apar pe clădiri, păstrează misterul cu privire la identitatea sa. 

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on