Giurgiu: Cetăţean bulgar, cercetat după ce a încercat să introducă în România aproape o tonă..

Giurgiu: Cetăţean bulgar, cercetat după ce a încercat să introducă în România aproape o tonă de tutun, fără documente2023-01-11 10:00:51Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Un cetăţean bulgar în vârstă de 57 de ani este cercetat penal pentru producerea de produse accizabile, după ce autorităţile de frontieră au depistat în microbuzul cu care acesta intra în România, prin PTF Giurgiu, cantitatea de 890 de kilograme de tutun neprelucrat pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

“La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Rutier s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 57 de ani, care conducea  un microbuz, înmatriculat în Bulgaria. La control, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al microbuzului, mai multe cutii încărcate cu tutun neprelucrat, în cantitate totală de 890 kilograme. Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate, întreaga cantitate de tutun, fiind reţinută la sediul Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, în vederea continuării cercetărilor’, se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri de ITPF Giurgiu.

Faţă de cetăţeanul bulgar, autorităţile efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, faptă prevăzută şi pedepsită de art.452, alin.1, lt.a, din Legea nr.227/2015 şi infracţiunii de fals material în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută şi pedepsită de art.322 Cod penal şi uz de fals, art.323 Cod penal, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet. AGERPRES/(AS- autor: Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa foto: ITPF Giurgiu
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on