Google Search lansează funcția Continuous Scrolling pe desktop

La fel ca versiunea mobilă a celui mai folosit motor de căutare, varianta pentru desktop va avea Continuous Scrolling, care va scuti utilizatorii de navigarea prin mai multe pagini de rezultate.

În mod tradițional, Google a folosit paginarea rezultatelor afișate la căutări. După parcurgerea primei pagini, dacă nu era mulțumit de rezultatele de aici, utilizatorul trebuia să dea click pe următoarele pagini pentru a vedea mai multe rezultate.

Cu modul Continuous Scrolling vor fi încărcare automat până la șase pagini (patru pe mobil). La final va exista un buton More, pe care utilizatorii vor da click dacă vor să vadă și mai multe rezultate.

CITEȘTE ȘI Apple va cumpăra semiconductori fabricați în SUA

Dincolo de beneficiile de „usability”, această abordare poate fi benefică și site-urilor care nu sunt afișate în primele rezultate. Pentru că pot fi accesate acum mai ușor, acestea ar putea beneficia de mai mult trafic din Google.

Funcția Continuous Scrolling este implementată acum pentru căutările în limba engleză.

Aceasta vine într-un moment în care sunt vizibile multe nemulțumiri ale utilizatorilor legate de calitatea rezultatelor și volumul reclamelor afișate de Google Search, care domină copios piața motoarelor de căutare online.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on