Google testează criptarea grupurilor de discuții care folosesc tehnologia RCS din aplicația Messages

scris astăzi, 14:00

Producătorul Android-ului a început să lucreze la implementarea criptării E2E în cazul grupurilor de discuții create în aplicația de comunicare dezvoltată de Google și bazată pe standardul RCS.

La fel ca discuțiile individuale, grupurile de discuții din aplicația implicită de comunicare a smartphone-urilor cu Android va beneficia de criptarea end-to-end a convorbirilor scrise.

În cazul discuțiilor individuale, această facilitate există deja de un an și jumătate. Testarea începută acum pentru grupurile de discuții înseamnă că aceasta va fi disponibilă, cel mai probabil, peste câteva luni.

CITEȘTE ȘI BeReal este aplicația de iPhone a anului

După mulți ani de eforturi și insistențe, Google are acum suportul multor producători de smartphone-uri și operatori de comunicații pentru standardul RCS, care este mai sigur și mai funcțional decât bătrânul SMS.

Cu RCS pot fi folosite funcțiilor aplicațiilor tradiționale de comunicații, precum trimiterea fișierelor multimedia și a emoji-urilor. În plus, SMS-ul nu era criptat, ceea ce înseamnă că discuțiile erau mult mai expuse interceptărilor.

Google încearcă să convingă și Apple să deschidă iMessage pentru ca utilizatorii smartphone-urilor cu Android să poată comunica cu cei care folosesc aplicația implicită de comunicare de pe iPhone. Apple, însă, a arătat deja de mai multe ori că nu este interesată.

Testarea criptării E2E pentru grupurile de discuții începe acum, această facilitate urmând a fi disponibilă în săptămânile care urmează pentru un mic număr de utilizatori.

Afla mai multe despre
google
criptare
rcs
messages
android  » Aflați mai multe informații aici.