Grecia: Justiția obligă guvernul să-i reprimească pe angajații din spitale care nu au vrut să se vaccineze contra Covid

scris astăzi, 18:39

Grecia va reintegra mii de lucrători din domeniul sănătății care au refuzat să fie vaccinați împotriva Covid-19, a anunțat ministrul Sănătății, după o hotărâre judecătorească în acest sens, transmite AFP.

„Hotărârea va fi pusă în aplicare, chiar dacă, în opinia mea, este o decizie periculoasă pentru sănătatea publică”, a declarat ministrul Sănătății, Thanos Plevris, la Mega TV.

CITEȘTE ȘI Criză de benzină la un sfert din stațiile de alimentare din Ungaria

Potrivit lui Plevris, decizia care a intrat în vigoare în urmă cu un an de a marginaliza aproximativ 6.500 de angajați nevaccinați ar trebui să fie anulată de la 1 ianuarie 2023, posibil chiar mai devreme, scrie Hotnews.ro.

Cotidianul Kathimerini a relatat în octombrie că peste 2.000 de lucrători din domeniul sănătății au rămas nevaccinați, inclusiv aproximativ 170 de medici.

Săptămâna trecută, cea mai înaltă instanță administrativă a Greciei, Consiliul de Stat, a cerut anularea acestei măsuri.

Peste 5,3 milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în Grecia de la începutul pandemiei. Peste 34.000 de decese au fost atribuite coronavirusului, potrivit Ministerului Sănătății.

Afla mai multe despre
grecia
spitale  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on