Green Lake – teren vândut unor directori. Secure Property – nou pas spre plecare din România EXCLUSIV

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cumpărătorul terenului este o firmă deținută în proporție de 60% de trei dintre directorii SPDI: Michael Beys, Ian Domaille și Lambros Anagnostopoulos.

În urma acestui acord, SPDI urmează să încaseze un avans de 400.000 de euro și încă 450.000 de euro în martie 2023. La sfârșitul primului semestru din 2022, terenul era evaluat la 1,9 milioane de euro în contabilitatea firmei. 
 

„În ciuda condițiilor dificile care au urmat achiziției proiectului în 2015 și a participației minoritare pe care o are SPDI, compania a reușit până acum să vândă majoritatea locuințelor construite și o parte din terenul adiacent, iar această nouă tranzacție a generat venituri suplimentare pentru acționarii noștri“, a declarat Michael Beys, președintele Consiliului de Administrație al SPDI și unul dintre cumpărătorii terenului.
CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacția anului cu terenuri, finalizată Construcția ansamblului Green Lake Residence a fost începută de compania cu capital grec Greenlake Development înainte de criza financiară din 2008, ulterior, în 2011, dezvoltatorul intrând în insolvență.

La momentul lansării proiectului pe piață au fost anunțate 579 de unități locative pe un teren de 11 hectare, din care au fost realizate doar 118 apartamente și 39 de vile. Greenlake Development a ieșit din insolvență în 2012.

Compania are ca asociați două grupuri de investitori înregistrați în Grecia și Cipru: Quality Living Developers, cu o participație de circa 60%, și Secure Property Development & Investment (SPDI), cu restul părților sociale.

Familia Emil și Daniel Tănăsoiu, proprietarii Primavera Development, alături de soții Corina și Sebastian Bălășescu, fondatorii Urgent Curier, a cumpărat circa 2 hectare din terenul rămas nedezvoltat de Greenlake Development și vrea să înceapă în acest an construcția a 44 de vile,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on