Grenadă găsită de un bărbat într-o mobilă veche pe care voia să o bage pe foc. Gestul care i-a speriat pe polițiști

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 14:05

858 citiri

O grenadă defensivă, fără încărcătură explozivă, a fost găsită de către un bărbat din judeţul Satu Mare în sertarele unei piese de mobilier vechi pe care a cumpărat-o, fiind deschis un dosar penal, informează, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Presa locală scrie că un bărbat de 41 de ani s-ar fi apucat duminică, 11 decembrie, să spargă o mobilă veche pentru a o pune pe foc. Într-unul dintre sertarele sparte, omul a găsit o grenadă. Bărbatul nu s-ar fi dus la postul de poliție ca să nu deranjeze duminică, și nu a sunat nici la 112, și a așteptat până a doua zi când a intrat pe ușa Postului de Poliție Terebești, cu grenada în mână și a pus-o pe biroul polițiștilor, arată presasm.

Au fost chemați pirotehniștii care au evacuat întreaga clădire.

Ei au stabilit că grenada nu ar fi avut încărcătură și nu prezenta un pericol real. Însă, polițiștii au rămas cu sperietură serioasă.

“Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare-Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi de către un bărbat de 41 de ani, din comuna Terebeşti, despre faptul că ar fi achiziţionat un obiect de mobilier vechi, iar într-unul din sertarele acestuia ar fi găsit o grenadă. Specialiştii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au constatat faptul că grenada este una defensivă, de exerciţiu, fără încărcătură explozivă şi care nu prezintă pericol de detonare”, precizează sursa citată.

Grenada a fost ridicată pentru expertizare, iar poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii, de către persoane necunoscute, a infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Citește și:

Un bărbat de 33 de ani din comuna Vârtop,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on