Grenade găsite întâmplător în două localități din Transilvania. Una era la un centru de fier vechi

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 22:28

625 citiri

Recent, magistrații din Alba au cerut confiscarea a două grenade, una ofensivă și una defensivă, găsite întâmplător la Sebeș și la Ighiu, în două cazuri diferite.

Două dosare de confiscare specială au fost deschise pe rolul Tribunalului Alba, fiind rezolvate în data de 28 noiembrie și 5 decembrie, potrivit Alba 24.

În cazul intrat pe rolul Tribunalului Alba și care a primit o decizie în data de 28 noiembrie, este notat că grenada defensivă a fost descoperită la un centru de colectare al fierului vechi.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 19.11.2021 organele de poliție din cadrul IPJ Alba — Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Toxice (S.A.E.S.T.) s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data sesizării la punctul de lucru al S.C.a fost identificată o grenadă defensivă ruginită, provenită din achiziția mai multor deșeuri de tip feros de către reprezentantul societății, în data de18.11.2021”, se arată în motivarea instanței.

După cercetări ”a rezultat că grenada respectivă reprezintă o grenadă defensivă de exercițiu care prezintă toate caracteristicile specifice unei grenade defensive, cu focos inactiv, fabricată după cele două războaie mondiale, fără a se putea stabili vreun număr de serie, data fabricației sau lotul din care provine”, au mai precizat magistrații.

În cel de al doilea caz, la data de 24.08.2021 în jurul orei 14,40, în timp ce efectua lucrări de renovare a acoperişului locuinţei sale, un bărbat a descoperit o grenadă ofensivă în stare avansată de degradare, datând din perioada celui de al Doilea Război Mondial, pe care a transportat-o la sediul Postului de Poliţie Ighiu, fără a fi autorizat.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că susnumitul a procedat la transportarea grenadei găsită la locuinţa sa la Postul de Poliţie Ighiu,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on