Grupările rusești ar putea pregăti atacuri în statele membre NATO – “The Guardian”

Rusici, un grup paramilitar neonazist apropiat de Kremlin, le-a cerut membrilor săi să transmită informații despre activitatea militară și de frontieră din Letonia, Lituania și Estonia, ceea ce stârnește îngrijorări cu privire la posibilitatea ca grupările ultranaționaliștilor ruși să planifice un atac asupra țărilor NATO, scrie “The Guardian”.

Canalul oficial de Telegram al Grupului de recunoaștere, diversiune și asalt Rusici – care luptă în prezent în Ucraina în numele Kremlinului și care are legături cu faimosul Grup Wagner – a cerut membrilor în urmă cu câteva zile să transmită detalii referitoare la posturile de frontieră și la mișcările militare din cele trei state baltice, care au făcut parte în trecut din Uniunea Sovietică, scrie News.ro.

Iată cum sună apelul celor de la Rusici, care până duminică fusese văzut de aproape 80.000 de persoane:

“Stimați abonați care locuiți în statele baltice (Lituania, Letonia, Estonia), vă rugăm să ne comunicați, în mod anonim, informații despre prezența următoarelor obiective pe teritoriul republicilor temporare, cum ar fi:

– Unități militare. De preferință cu numărul unității, specializarea unității militare pe care o cunoașteți, echipamentul, date cunoscute despre ofițeri și funcțiile acestora, date despre rudele ofițerilor (dacă sunt cunoscute), date despre transportul personal (marca, numărul de înmatriculare, culoarea mașinii).

– Amplasarea punctelor de control la frontieră, a camerelor de supraveghere, date privind circulația patrulelor la frontiera statelor baltice, dacă sunt disponibile, date privind vehiculele, atât cele oficiale, cât și cele private.

– Amplasarea turnurilor de comunicații în zonele de frontieră și a sistemelor de securitate, dacă sunt cunoscute.

– Coordonatele depozitelor de carburanți și lubrifianți din zonele de frontieră și sistemul de securitate al acestora.

Trimiteți informații pe contul @rusich_dschrg”.

Apelul îi face pe observatori să se întrebe cine deține de fapt comanda generală asupra grupurilor de extremă dreapta pro-Kremlin care luptă în Ucraina,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on