Guvernul va decide după 20 decembrie dacă va mai acorda subvenția la carburanți

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, la Prima TV, că Guvernul va decide după 20 decembrie dacă va mai acorda subvenția la carburanți, urmând ca până atunci să fie făcută o analiză la anticipația de preț pe piața combustibililor.

Adrian Câciu a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, dacă Guvernul va mai acorda subvenția la carburanți.

“Această decizie probabil o să luăm după data de 20 decembrie. O să luăm astfel încât să putem să facem dacă este o prelungire sau nu”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Întrebat dacă se impune o prelungire a acestei subvenții, Adrian Câciu a răspuns: “Am cerut date de analiză cu privire la anticipația de preț pe piața combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeți că prețul este în scădere deși a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc. Vreau să văd cum se manifestă acest preț din perspectiva tuturor piețelor care au futures pe petrol, dar și pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină și motorină pentru a nu avea un efect toxic în piață. De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dacă mie mi se menține prețul așa cum este, este o abordare. Dacă în schimb există semnale că undeva spre ianuarie, spre final, atunci vom avea în analiza asta, vom  lua o decizie. Dar nu pot să vă spun în momentul ăsta pentru că e bine să avem toate datele pe masă. Scopul este ca deducerea fiscală să ajungă la cei care vând combustibil. Scopul este ca dumneavoastră și cu mine și cu orice cetățean și orice companie din România să poată să aibă un cost la pompă pe care să îl poată suporta”.

Guvernul a introdus la 1 iulie o reducere de 50 de bani la prețul pe litru al benzinei și motorinei,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on