Hackeri arestați în cadrul ”Dark HunTOR”, o operațiune spectaculoasă în inima ”darkweb”

Poliții și jandarmerii din nouă țări au dat o lovitură spectaculoasă în inima ”darkweb”, după mai multe luni de urmărire mondială, în cea mai mare parte secretă, relatează Le Figaro.

Agenți specializați au arestat 150 de persoane implicate în vânzarea sau cumpărarea a zeci de mii de bunuri și servicii care corespund tuturor fațetelor crimei organizate, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Această operațiune – denumită ”Dark HunTOR” -, coordnată de către Europol, a condus la confiscarea a peste 26,7 milioane de euro în numerar și în criptomonede, a 45 de arme de foc destinate comiterii unor jafuri armate și crime și a 234 de kilograme de droguri.

Între stupefiantele confscate de află 150 de kilograme de amfetamină, 27 de kilograme de opioide și 25.000 de tablete de ecstasy.

La operațiune au participat poliția federală americană (FBI), National Crime Agency (NCA) din Regatul Unit, Guardia di Finanza din Italia, Bundeskriminalamt (BKA) din Germania și Centrul de luptă împotriva infracționalității digitele (C3N, jandarmi) și Biroul Central de luptă împotriva infracționalității în domeniul tehnologei informațiilor (Oclctic) din Franța.

”ȚINTE DE ÎNALTĂ VALOARE ADĂUGATĂ”

Operațiunea Dark HunTOR are loc în urma unei prime ”descinderi” vizând hackeri care a condus, în ianuarie, la destructurarea DarkMarket – cea mai mare piață neagră online creată în adâncurile webului.

Această platformă, folosită la negocieri cu privire la droguri, acte false și bani falși, a permis identificarea a 2.400 de vânzători și a aproape 500.000 de utilizatori.

CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

În total, 30 de servere – localizate majoritatea în Republica Moldova – au permis să se realizeze 320.000 de tranzacții.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on