Hackeri – Atenție la parole, ei vi le știu deja!. Cele mai folosite parole, compromise în 1 secundă

Un număr de 24 de miliarde de combinații de nume de utilizator și parole circulau, în 2021, pe piețele infracționale online, în creștere cu 65% față de cifrele din 2020, însă cu toate acestea mulți utilizatori de Internet continuă să le facă viața mai ușoară infractorilor cibernetici, prin alegerea unor parole simple, reiese dintr-un raport publicat pe blogul din România al companiei de securitate informatică, Eset.

“Datele de conectare în conturi, precum numele de utilizator și parola, reprezintă cheile de acces în viața noastră online. În ziua de astăzi, amprenta noastră digitală poate cuprinde de la informații de conectare la servicii de streaming, servicii bancare online sau de mesagerie și până la servicii de ridesharing și conturi de social media. Adesea, în aceste conturi sunt stocate detalii ale cardurilor, pe lângă datele personale. Tocmai de aceea sunt atât de populare în mediul infracțional cibernetic. Un raport din iunie a dezvăluit că 24 de miliarde de combinații de nume de utilizator și parole circulă pe piețele infracționale online – creștere de 65% față de cifrele din 2020”, susține Phil Muncaster, expert Eset, într-un articol de specialitate.

CITEȘTE ȘI Principala atracție a seriei Galaxy S23 va fi camera foto

Potrivit sursei citate, o listă a celor mai slabe parole folosite în 2022, întocmită de către NordPass, arată că, în 30 de țări, cea mai populară parolă a continuat să fie “password”, cu aproape cinci milioane de înregistrări. Pe locul al doilea s-a situat “123456”, urmată de varianta sa un pic mai lungă: “123456789”….

De asemenea, în top se mai regăsesc “guest”, “qwerty”, “12345678”, “111111”, “12345”, “col123456” și “123123”. Cele mai multe dintre conturile care au aceste parole pot fi compromise în mai puțin de o secundă, precizează specialiștii.

Totodată,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on