Hidroelectrica, chemată din nou să salveze Republica Moldova

Compania Energocom din Republica Moldova a anunțat că va procura din nou energie electrică de la compania românească Hidroelectrica, de 100 de MWh bandă (24 de ore din 24), în perioada 1-11 decembrie, și 20 MWh bandă din 12 decembrie până pe 31 decembrie.

Prețul de achiziție, conform acestui contract, este de 450 de lei/ MWh, conform furnizorului central de energie electrică din R. Moldova, transmite Ziarul de Gardă, citat de Rador.

Totodată, pentru miercuri, 30 noiembrie, pe lângă contractele bilaterale, Energocom a achiziționat energie electrică, de peste 8.800 de MWh, de pe bursa OPCOM. „Respectiv, nu există deficit”, susține compania.

CITEȘTE ȘI Guvernul va finanța plafonarea prețurilor la energie și gaze și din supraimpozitarea petroliștilor din Marea Neagră

„Astfel, din 1 decembrie, volumul de electricitate furnizat din România în baza contractelor bilaterale va crește la 5100 de MWh în zile de lucru și 5800 de MWh în week-end din necesarul zilnic de aproximativ 10 000 de MWh”, informează compania.

Energocom poartă negocieri pentru a încheia contracte directe și cu alte companii energetice din alte state, precum Bulgaria, Ungaria, Slovacia, spune directorul interimar al întreprinderii, Victor Bînzari.

„În România există anumite limite legate de o ordonanță de urgență din cauza cărora nu pot fi încheiate contracte pe termen lung, cu alte prețuri decât cele de pe bursă, dar noi căutăm soluții și suntem permanent în discuții cu colegii români. Totodată, zilele trecute au fost depuse actele pentru obținerea licenței în Bulgaria, lucru care ne va permite să ne înregistrăm la bursa locală și să încheiem contracte avantajoase”, a precizat directorul.

Profit.ro a anunțat anterior că Republica Moldova nu a putut cumpăra din piață decât o mică parte din necesarul de energie electrică pentru consumul zilei de marți,

 » Aflați mai multe informații aici.