Hidroelectrica lansează retehnologizări de peste 1 miliard de lei – Profit.ro

scris astăzi, 07:23

Conducerea companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a aprobat demararea de proiecte noi de investiții în retehnologizări de hidrocentrale în valoare de peste 943 milioane lei fără TVA, respectiv de 1,12 miliarde lei cu tot cu taxă, potrivit unui document al companiei analizat de Profit.ro.

Cel mai mare din punct de vedere financiar este cel de retehnologizare a hidrocentralei Râul Mare Retezat, cu putere instalată de 335 MW. Valoarea investiției este estimată la 770,58 milioane lei fără TVA, respectiv aproape 917 milioane lei cu tot cu taxă.

CITEȘTE ȘI FOTO Licitația pentru Autostrada A13 Bacău – Brașov, suspendată surprinzător

A mai fost aprobat proiectul de reabilitare, montare și punere în funcțiune a hidroagregatului nr. 1 și a instalațiilor sale auxiliare de la uzina hidroelectrică Porțile de Fier 2, de 32,5 MW. Costul lucrării este estimat la 120,55 milioane lei fără TVA (143,45 milioane lei cu TVA).

Hidroelectrica a primit undă verde și pentru modernizarea hidroagregatului nr. 2 de la hidrocentrala Slatina, cu putere instalată de 13 MW, la valoarea estimată de 52,49 milioane lei fără TVA (62,46 milioane lei cu TVA inclusă).

CITEȘTE ȘI Primarul Capitalei, Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv avizul de mediu pentru proiectul PUZ Sector 1

Anterior, după cum a relatat Profit.ro, Hidroelectrica a lansat un anunț de intenție privind demararea în primăvara acestui an, pentru a cincea oară consecutiv, a procedurilor de atribuire a contractului ″la cheie″ de retehnologizare a amenajării hidroenergetice (AHE) Vidraru, cu putere instalată de 220 MW, una dintre cele mai importante centrale de producție de electricitate din România, după ce cele 4 proceduri de achiziție anterioare,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on