Hunor: Dacă nu intrăm în Schengen în 2023, atunci până în 2025 nu trebuie să ne ocupăm de acest subiect. O decizie mizerabilă, dar degeaba cauţi vinovaţi în România ⋆ Universul.net

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la prima News TV, despre aderarea la Schengen, că dacă nu intrăm în 2023, atunci până în 2025 nu trebuie să ne ocupăm de acest subiect, pentru că vin alegerile şi Comisia nu se mai ocupă. El a precizat că consideră în continuare că a fost o decizie mizerabilă, dar degeaba cauţi vinovaţi în România şi a arătat că în opinia sa că România a gestionat bine acest dosar în 2022, informează News.ro.

Întrebat dacă aderarea la Schengen ar putea să se întâmple anul acesta, Kelemen Hunor a spus: ”E greu de spus, Eu sper că da, dar e greu de dat un termen. Dacă nu intrăm în 2023, atunci până în 2025 nu trebuie să ne ocupăm de acest subiect, pentru că vin alegerile şi Comisia are treabă, nu se va mai ocupa. Comisia care vine după alegerile europarlamentare se va aşeza undeva în septembrie, octombrie 2024, până când lucrurile se vor aşeza pe un făgaş normal trece anul 2024”.

Liderul UDMR a precizat că vrea să creadă că ”dacă nu vom reuşi să închidem sub preşedinţia suedeză, sub preşedinţia spaniolă se poate închide”. ”Au şi austrienii nevoie de un pic de timp, au alegerile în ianuarie, acum, şi după aceea politic lucrurile se vor aşeza”, a mai spus el.

Întrebat cine este vinovat pentru acest eşec, Kelemen Hunor a răspuns: ”Nu avea cum să prevadă nimeni această schimbare, nici din România nici din statele membre. Noi când am aflat chestia asta am aflat de la colegii noştri din Austria, că avem acolo prieteni, suntem în aceeaşi familie politică. Ne-au zis, vedeţi că se schimbă brutal ceva la noi, au văzut sondajele, cancelarul a luat o decizie,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on