IGPR: 57 de acţiuni ale poliţiştilor de la crimă organizată, în perioada 2-15 martie

Modifică dimensiunea fontului:Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au desfăşurat, în perioada 2-15 martie, 57 de acţiuni operative pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani, fiind puse în executare 175 de mandate de percheziţie domiciliară.

“În cadrul acestor acţiuni, au fost efectuate 175 de percheziţii domiciliare şi 13 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 147 de persoane”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Au fost emise 59 de ordonanţe de reţinere, 36 de mandate de arestare preventivă şi 13 ordonanţe de instituire a măsurii controlului judiciar.

Poliţiştii şi procurorii au confiscat 2,5 kilograme de canabis, 35 kilograme de masă vegetală, 30 grame de haşiş, 12 grame de heroină, 5 grame de cocaină, peste 150 de comprimate de stupefiante, 13 cântare de precizie şi 8 grindere.

“De asemenea, au fost indisponibilizate două arme neletale, patru autoturisme de lux, în valoare de peste 800.000 USD, un ceas de lux, 200 grame de bijuterii din aur, patru tablete, 127 de telefoane, 108 medii de stocare, 600 de euro, 61.965 de lei, 10.450 de euro contrafăcuţi, precum şi documente şi bunuri necesare probării activităţilor infracţionale”, arată sursa citată.

În activităţi, au fost implicaţi poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene şi jandarmi. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Gabriela Badea) Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on