IGSU: Peste 6.500 de intervenţii ale pompierilor în minivacanţa de Ziua Unirii Principatelor..

Pompierii au intervenit, în perioada 20 – 24 ianuarie, la peste 6.500 de evenimente, în timp ce 5.576 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD.

În minivacanţa prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române s-au înregistrat 268 de incendii, soldate cu trei persoane decedate şi alte 11 rănite, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, miercuri, AGERPRES.

În perioada menţionată, peste 4.900 de pompieri s-au aflat la datorie, zilnic, pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.

“În ultimele cinci zile, la nivel naţional, au fost înregistrate 6.598 de situaţii de urgenţă. Mare parte dintre misiunile gestionate de pompieri au constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, (peste 83% din numărul total de intervenţii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.500 de astfel de situaţii). De asemenea, colegii noştri au intervenit pentru stingerea a 268 de incendii, în 25 de cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum şi în alte 778 de misiuni de protejare a comunităţilor”, arată sursa citată.

În cele cinci zile, 5.576 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 82 au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.

Numărul incendiilor la locuinţe la care pompierii au acţionat a înregistrat o creştere semnificativă. Principalele cauze ale incendiilor la locuinţe, produse în ultimii cinci zile, sunt utilizarea coşurilor de fum defecte sau necurăţate (51%), instalaţiile electrice defecte sau cu improvizaţii (15%) şi mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (13%).

“Pentru a evita astfel de situaţii, asiguraţi-vă că o persoană autorizată va verifica, repara şi curăţa coşurile de fum cel puţin o dată pe an. O altă măsură foarte importantă constă în stingerea întotdeauna a focului din sobă înainte de culcare, fiind astfel înlăturat pericolul intoxicării cu monoxid de carbon.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on