Imagini satelitare ale Ucrainei în beznă, folosite de navigatori pe Internet pro-Kremlin

NASA a prezentat săptămâna aceasta imagini satelitare ale Ucrainei în beznă, din cauza penelor masive cauzate de bombardamente rusești, imagini amplu postate pe rețele de socializare de către conturi pro-Kremlin cu scopul de a lăuda succesul Moscovei, relatează AFP, preluată de News.ro.

Într-o fotografie realizată de Agenția spațială americană la 24 noiembrie, la o zi după aceste atacuri, apre o masă în mare parte întunecată în mijlocul Europei, relevând o Ucraină afectată de pene de curent, în timp ce Moscova și aglomerația moscovită, în Rusia, stălucesc puternic, mai la nord.

CITEȘTE ȘI Noi proteste în China împotriva restricțiilor Covid, după ce un incendiu a ucis 10 persoane

Altă fotografie – datată în ianuarie – surprinde marile aglomerații din Ucraina în mare parte luminate.

Cele două imagini, puse una lângă alta, arată amploarea penelor de curent cazuate de către bombardamentele ruse în Ucraina.

Aceste imagini au fost împărtășite de către navigatori pe Internet pro-Kremlin, cu scopul de a lăuda succesul strategiei rusești.

CITEȘTE ȘI FOTO Fiul lui Kadîrov poartă un ceas de lux în valoare de 1,4 milioane de dolari

”!Infrastructura Ucrainei va fi demolată, iar Ucraina va fi trimisă în secolul al XVIII-lea”, avertiza miercuri, la BFMTV, vicepreședintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Piotr Tolstoi.

Peste șase milioane de gospodării ucrainene nu aveau curent vineri, în scădere de la cele 12 milioane de miercuri, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

CITEȘTE ȘI Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, vine în România

Kievul – 600.000 de gospodării fără curent -, Odesa, Liovul, Viniția și Dnipropetrovskul sunt cele mai afectate orașe de aceste pene,.

Strategia Moscovei vizează –

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on