iMessage va putea verifica identitatea interlocutorilor

scris ieri, 22:27

Apple anunță o noua funcție de securitate, prin care cei care cred că sunt supravegheați pot avea confirmarea că persoana cu care vorbesc este, într-adevăr, cine pretinde.

Activiștii, jurnaliștii sau politicienii în cazul cărora riscul supravegherii digitale este mare pot folosi o nouă funcție, numită Contact Key Verification, ce va fi implementată în aplicația de comunicare iMessage.

Apple spune că, dacă ambele persoane care poartă o discuție prin iMessage au activată noua facilitate, aceștia vor fi notificați automat când un hacker și-a interpus propriul dispozitiv pentru a intercepta comunicarea.

CITEȘTE ȘI Apple va cumpăra semiconductori fabricați în SUA

Cei doi interlocutori vor putea să-și verifice și reciproc cheile unice printr-un apel video securizat sau chiar o întâlnire directă.

Nu este clar cum funcționează această facilitate și cum sau când consideră Apple că un dispozitiv adăugat la un cont este suspect. Nu este clar nici dacă această abordare va funcționa în cazul atacurilor cu spyware.

Deși comunicarea prin iMessage este criptată, au existat mai multe cazuri în care datele utilizatorilor au fost interceptate de guverne care nu aveau cele mai bune intenții în privința persoanelor vizate.

Începând cu iOS 16.2, când va lansată opțiunea Advanced Data Protection, back-up-urile de iMessage vor putea fi criptate, ceea ce elimină o altă veche vulnerabilitate ce putea fi folosită de atacatori.

Afla mai multe despre
apple
imessage
securitate
spionaj  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on