În ce intervale orare este permis accesul vizitatorilor în spital și în ce condiții

Programul de acces al vizitatorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15:00 – 20:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 10:00 – 20:00, potrivit noilor reglementări stabilite de Ministerul Sănătății. 

Durata vizitei va fi limitată la 30 de minute iar accesul vizitatorilor va fi permis în funcție de numărul de paturi din salon. Astfel, în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, vizitatorii vor intra pe rând, putând fi vizitat doar un pacient în același timp, de un singur vizitator. În saloanele cu un număr mai mare de 3 paturi, vor putea fi fi vizitați maximum doi pacienți în același timp, de către un singur vizitator pentru fiecare pacient.

Pe perioada vizitei, aparținătorii vor trebui să poarte echipament de protecție adaptat în funcție de gradul de risc al secției. Echipamentul de protecție va fi asigurat în mod gratuit de către spital. De asemenea, vizitatorii vor fi obligați să respecte instrucțiunile personalului unității sanitare privind măsurile interne de prevenire a transmiterii infecțiilor iar celor care  prezintă semne clinice de infecții acute nu li se va permite accesul în spital.

”A vizita bolnavii din spital este o normalitate, întotdeauna a fost posibil, niciodată nu a încetat să fie. Chiar și în timpul pandemiei Covid-19, sub reguli semnificativ mai stricte, accesul aparținătorilor a fost permis în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, evident luându-se măsuri stricte de protecție, pe cheltuiala spitalului. Toate aceste măsuri nu au fost și niciodată nu vor fi pentru a îngreuna sau descuraja vizitarea ci pentru a proteja pacienții (atât cei vizitați cât și cei aflați în proximitatea celui vizitat) de transmiterea unor boli infecțioase care pot crea probleme importante de sănătate, chiar și după mult timp.

 » Aflați mai multe informații aici.