Încă o țară îi primește pe turiștii români fără vize. Cât timp pot dura călătoriile

Luni, 09 Ianuarie 2023, ora 20:54

2577 citiri

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a salutat luni, 9 ianuarie, decizia autorităţilor din Mongolia de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, posesori de paşapoarte simple.

Astfel, începând cu acest an, România figurează, alături de alte 33 de state din Uniunea Europeană, dar şi din alte regiuni, pe lista statelor ai căror cetăţeni sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii vizei pentru a călători în scop turistic în acest stat.

MAE informează că, potrivit datelor comunicate public de către autorităţile din Mongolia, perioada pentru care cetăţenii români pot călători fără viză este de maximum 30 de zile.

Reprezentarea diplomatică a României în Mongolia este asigurată de Ambasada României la Beijing (datele de contact sunt disponibile la beijing.mae.ro). MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care doresc să călătorească în Mongolia de a consulta secţiunea Condiţii de călătorie de pe pagina de internet a MAE (http://www.mae.ro/travel-conditions), unde sunt disponibile informaţii detaliate cu privire la regimul de călătorie în străinătate al cetăţenilor români.

Citește și:

Dacă îți doreşti nespus să evadezi cât mai curând de frigul din Europa sau să îţi planifici o aventură la începutul anului 2023, destinaţiile exotice sunt primul tău gând, iar acest…

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit luni, 9 ianuarie, cu militarii români dislocaţi în baza militară NATO…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on