Incendiu într-un bloc din Vaslui din cauza unui router. 27 de persoane evacuate, patru au ajuns la spital

Sambata, 01 Ianuarie 2022, ora 17:54

360 citiri

Patru persoane au ajuns sâmbătă, 1 ianuarie, la spitalul din Vaslui cu intoxicație cu fum sau atacuri de panică, în urma unui incendiu izbucnit la un bloc de locuințe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu, la locul producerii incendiului s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de Terapie Intensivă Mobilă.

“La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul era în plină dezvoltare, din fericire, proprietarii apartamentului reuşind să se autoevacueze. La etajele trei şi patru, casa scării era inundată cu fum gros şi gaze fierbinţi.

Până la sosirea echipajelor de intervenţie,10 persoane s-au autoevacuat. Pompierii militari au acţionat pe două sectoare de intervenţie, primul, pentru limitarea şi lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru evacuarea celorlalţi locatari aflaţi în pericol, precum şi pentru protecţia apartamentelor învecinate.

Pompierii au evacuat 17 persoane. Patru dintre cele 27 de persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, acestea fiind diagnosticate cu atacuri de panică şi uşoară intoxicaţie cu fum”, a declarat Marius Stanciu.

În urma incendiului au ars bunuri electrocasnice şi electronice, piese de mobilier şi diverse textile. De asemenea, a fost degradată tencuiala pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi în apartamentul cuprins de flăcări, pe palier şi într-un apartament de la etajul superior.

Conform cercetărilor efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un router.

Citeste si:

Patru persoane au ajuns la spital joi, 23 decembrie, după ce au suferit arsuri în timpul unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale şi o bucătărie de vară,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on