Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț: asistenta considerată vinovată și cercetată penal a devenit între timp parte vătămată

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 10:25

2992 citiri

Avocatul Adrian Cuculis a semnalat marți, 17 ianuarie, că asistenta față de care se făcea urmărirea penală în cazul incendiului de la Spitalul Piatra Neamț a devenit parte vătămată în acest dosar.

”Deși procurorul de caz o cercetează sub aspectul uciderii din culpă, dar și a vătămării corporale și alte infracțiuni conexe, raportul de expertiză medico-legală a stabilit că una dintre cele mai “vocale” asistente, care a și formulat plângere penală pentru vătămare corporală, primește un răspuns la expertiză neașteptat și este parte vătămată în acest dosar”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Incendiul s-a produs la 14 noiembrie 2020. 10 pacienți de la secția ATI au murit. De asemenea, medicul Catalin Denciu, aflat de gardă la acel moment a fost grav rănit în timp ce încerca să-și salveze pacienții.

Se pare că incendiul a fost provocat de neglijența a două asistente. Acestea ar fi lăsat nesupravegheată o candelă la căpătâiul unui pacient aflat în agonie, au descoperit procurorii. Anchetatorii iau în calcul faptul că lumânarea aprinsă ar fi reprezentat sursa incendiului. Acum, cele două asistente sunt acuzate de ucidere din culpă.

„Această lumânare tip candelă ar fi constituit sursă de iniţiere a focului cu consecinţa incendierii salonului 240 ATI, care a avut ca urmări moartea a 9 pacienţi, vătămarea corporală a unui medic, degradarea salonului, distrugerea instalaţiilor de fluide medicale, aer comprimat şi electrică, a echipamentelor de ventilaţie mecanică, precum şi a altor echipamente medicale”, arătau procurorii care au anchetat cazul.

Citește și:

Președintele PSD Marcel Ciolacu a lansat luni seară, 16 ianuarie, mai multe înțepături către liberali, după ce a afirmat că PNL ar trebui să-și asume „dezastrul din București”,…

Primarul Capitalei,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on