Închisoare pe viață pentru un criminal din Arad care a ucis un om pentru 1500 de lei. Neliniștea care l-a împins direct în mâinile poliției

Duminica, 08 Ianuarie 2023, ora 03:25

927 citiri

Închisoare pe viață și daune în valoare de 200.000 de mii de euro este pedeapsa primită de un bărbat din Arad găsit vinovat pentru omor calificat. Victima sa a fost paznicul unei ferme, ucis în bătaie în timpul unei tâlhării.

În același dosar, judecătorii arădeni au mai condamnat alți doi bărbați, unul la 28 de ani de închisoare, iar cel de-al doilea la 18 ani de închisoare.

Doi dintre criminali erau recidiviști și s-au cunoscut în pușcărie înainte să comită crima din Arad.

Crima a avut loc în noaptea de 21 noiembrie 2021, în satul arădean Mănăștur, în incinta unei ferme agricole. Totul a fost pus la cale de doi frați, Constantin Andrei Todorescu și Ion Claudiu Todorescu, și de un al treilea complice, Radu Comsin Toma. Acesta din urmă se împrietenise cu unul dintre frați în pușcărie unde ispășiseră împreună o pedeapsă pentru furt.

În noaptea crimei cei trei au mers la ferma din Mănăștur să fure motorină. Știau că acolo sunt depozitate cisterne cu combustibil necesar utilajelor agricole. Când au ajuns în incinta fermei au fost observați de către paznic, un bărbat în vârstă de 60 de ani.

Omul a fost lovit mai întâi cu o piatră în cap, apoi bătut cu bestialitate cu o bâtă și ulterior cu o furcă, până și-a pierdut conștiința, prăbușindu-se la pământ. A fost lăsat acolo fără ajutor, timp în care cei trei au făcut mai multe transporturi de motorină și au scotocit prin casa paznicului de unde au furat tot ce se putea valorifica: un televizor, un calorifer electric, o Dacia veche, câteva unelte și obiecte metalice pe care ulterior le-au vândut la un centru de colectare a fierului vechi.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on