Încrederea americanilor în economia SUA a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 11 ani

scris astăzi, 16:19

Cu prețurile la benzină în creștere accelerată, americanii nu sunt optimiști.

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii 11 ani la începutul lunii mai, din cauza îngrijorărilor persistente legate de inflație, dar cheltuielile consumatorilor rămân susținute de o piață a muncii puternică și de economiile masive, care ar trebui să mențină creșterea economică, transmite CNBC, preluat de News.ro.

Sondajul publicat vineri de Universitatea din Michigan a arătat că deteriorarea încrederii a avut loc la toate categoriile demografice, de afiliere geografică și politică. Prețurile benzinei și piața de valori au o pondere mare în sondaj. Prețurile benzinei și-au reluat tendința de creștere în această lună, stabilind vineri un record mediu de 4,432 dolari pe galon, potrivit AAA.

CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Temerile că Rezerva Federală va trebui să înăsprească agresiv politica monetară pentru a reduce inflația au declanșat o vânzare masivă de acțiuni pe Wall Street. ”Doar pentru că consumatorii sunt supărați să plătească prețuri mai mari și suferă de o disponibilitate limitată, nu înseamnă că nu mai fac acele achiziții. Pe măsură ce penuria de mărfuri și prețurile vor scădea în restul acestui an, ne așteptăm ca încrederea să revină”, a spus Michael Pearce, economist senior la Capital Economics din New York.

Indicele preliminar al încrederii consumatorilor calculat de Universitatea din Michigan a scăzut cu 9,4%, până la 59,1 la începutul acestei luni, cea mai scăzută valoare atinsă din august 2011. Economiștii chestionați de Reuters au estimat că indicele va scădea la nivelul de 64.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on