India, al doilea mare producător de grâu din lume, taie exporturile. Cresc temerile legate de aprovizionarea cu cereale la nivel mondial

scris astăzi, 19:00

India, al doilea mare producător de grâu din lume, a interzis exporturile, cu excepția unei autorizări speciale din partea guvernului, sporind astfel temerile legate de aprovizionarea cu cereale la nivel mondial.

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

Lansată la 24 februarie, ofensiva militară rusă perturbă grav activitatea agricolă în zona rurală a Ucrainei, care, înainte de invazie, era al patrulea exportator mondial de porumb și pe cale să devină al treilea exportator de grâu, arată Agerpres.

CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Din cauza blocadei din porturile țării, aproximativ 20 de tone de cereale așteaptă în silozuri să fie exportate, iar recolta din acest an este în pericol.

India a decis această interdicție pentru a-și asigura “securitatea alimentară” după o scădere a producției din cauza căldurii extreme și o creștere a prețurilor ca urmare a războiului din Ucraina, care complică aprovizionarea pe piața mondială.

Contractele de export încheiate înainte de emiterea decretului pot fi onorate, deoarece măsura se referă doar la exporturile viitoare.

Acestea pot fi făcute doar cu permisiunea specială a New Delhi,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on