Îndoctrinarea prin film. Ce vor vedea rușii la cinema: „degradarea Europei”, „colonialismul lumii anglo-saxone” sau „misiunea Rusiei de menținere a păcii”. Lista completă, în 17 puncte ⋆ Universul.net

Sursa: TASS

Ministerul Culturii al Federației Ruse a stabilit „priorități pentru sprijinul financiar de stat pentru producția de filme în anul 2023”, potrivit site-ului ministerului, citat de Meduza.

Astfel, este promis sprijinul statului pentru filmele care ating 17 subiecte prioritare. Printre ele: „politica neo-colonială a țărilor lumii anglo-saxone”, „degradarea Europei”, „eroismul și abnegația soldaților ruși în timpul operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Iată lista completă:

 1. Cultura Rusiei. Conservarea, crearea și diseminarea valorilor tradiționale.
 2. Deceniul copilăriei. Familia, copiii, protecția și sprijinul lor.
 3. Știința Rusiei: inovații, tehnologii, priorități.
 4. Cinematograf istoric. Lecții de istorie, lecții de memorie. Opoziție față de încercările de falsificare a istoriei. Misiunea de menținere a păcii a Rusiei. Victorii istorice ale Rusiei. 80 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic. Misiunea de eliberare a soldatului sovietic. Conflictul dintre generații, continuitatea generațiilor.
 5. Rusia este un stat modern, stabil și sigur, care oferă oportunități de dezvoltare și realizare personală.
 6. Eroi printre noi. Povești ale personalităților puternice ale Rusiei moderne. Promovarea profesiei didactice. Școala și institutul ca etape importante de adaptare în societate și orientare personală. Rolul profesorilor și al mentorilor în formarea personalității.
 7. Motivarea tinerilor spre a alege drumul muncitorilor și a specialităților de inginerie. Ridicarea statutului social al muncitorului și inginerului și activității de cercetare- inovare.
 8. Cronica de film. Starea actuală, cultura și tradițiile regiunilor Rusiei. Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii. Viața în orașele mici și la sate, viața în provincii. Mica Ruse ca regiune istorică a Rusiei.
 9. Adaptarea pe ecran a operelor literaturii clasice ruse, inclusiv cu ajutorul animației.
 10. Filme despre personalități marcante ale istoriei, culturii, științei și sportului.
 11. Popularizarea profesiei medicale. Filme despre realizări și victorii sportive.

 » Aflați mai multe informații aici.