Indonezia își redeschide insulele turistice pentru vizitatori din 19 țări

Indonezia a redeschis insulele sale turistice pentru turiști din 19 țări, în contextul reducerii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, a anunțat un oficial indonezian, informează dpa.

“Urmând directiva prezidențială, le permitem turiștilor din 19 țări să viziteze insulele Bali și Riau”, a anunțat într-un comunicat Luhut Pandjaitan, însărcinat cu măsurile împotriva pandemiei, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Cele 19 țări sunt Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Bahrain, Qatar, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Liechtenstein, Italia, Franța, Portugalia, Spania, Suedia, Polonia, Ungaria și Norvegia, a precizat oficialul.

Pandjaitan a subliniat că aceste țări țin pandemia sub control, potrivit sistemului de alertă pe patru niveluri al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Vizitatorii din aceste țări vor putea intra în Indonezia doar prin insulele turistice Bali și Riau, care includ insula turistică Bintan de lângă Singapore, a mai spus Pandjaitan.

Turiștii vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID scris în engleză și să facă de asemenea dovada unui test PCR negativ și de rezervare la hotel.

Persoanele din alte țări cu vize pentru alte scopuri decât turismul pot intra în Indonezia prin aeroporturile internaționale din Jakarta și Manado, cu condiția să îndeplinească toate condițiile cerute.

Înainte de aceasta, Indonezia a decis să scurteze de la opt la cinci zile perioada de carantină pentru persoanele care sosesc pe teritoriul său.

CITEȘTE ȘI DiscoverEU: Tinerii din România se pot înscrie pentru o nouă rundă de călătorii gratuite în UE

Aeroportul Ngurah Rai din Bali se redeschide de joi pentru zborurile internaționale.

Indonezia a relaxat gradual restricțiile impuse pentru a stăvili răspândirea COVID-19 după o escaladare a numărului de contaminări în iunie și iulie,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on