INFO RUSIA | Avocăția, ca îngrijirea paliativă / „Fuge” peștele / Dragi elevi, la muncă / Teoriile nebunești ventilate de greii de la Moscova / Goana după banii „prietenoșilor” ⋆ Universul.net

Sursa: TASS

  • Intensificând represiunile împotriva celor care nu sunt de acord cu războiul și cu acțiunile dictaturii lui Putin, statul rus nu a uitat să-i priveze pe oameni de dreptul la apărare, scrie The Insider. Publicația arată că lucrurile s-au degradat într-atât de mult, încât asistența juridică seamănă cu îngrijirea paliativă: apărarea cu succes a celor acuzați în dosare politice a devenit imposibilă. Astfel, statul îi pedepsește pe avocați, identificându-i cu clienții lor, și a declarat efectiv război profesiei juridice independente. The Insider remarcă de altfel că aceeași soartă au avut-o înainte media independentă, educația și inițiativele civice.
  • Creșterea bruscă a prețurilor și dificultățile cu importurile amenință să reducă ponderea somonului în structura consumului de pește din Rusia, anticipează Agenția Națională de Rating, citată de Kommersant. Este posibil ca dimensiunea pieței de sebastă să fi scăzut deja de la embargoul alimentar din 2014, cumpărătorii trecând la specii mai ieftine. Dispariția somonului de pe masa rușilor se contura deja în vara lui 2022. De altfel, în Rusia următorilor ani, pe fondul dificultăților economice, chiar consumul general de pește poate scădea cu 5-7% de persoană pe an. De reținut că în 2021, potrivit Rosstat, consumul de pește a scăzut cu o rată de 2% pe persoană pe an.
  • Elevii ruși ar putea avea noi obligații chiar din anul următor școlar, dacă deputații se vor mobiliza în următoarele săptămâni. Potrivit Izvestia, în atenția parlamentarilor de la Moscova este un proiect de lege care introduce la nivelul fiecărei școli de pe cuprinsul Federației Ruse prestația în muncă utilă social. De la declanșarea războiului din Ucraina, sistemul de învățământ din Rusia trece printr-o serie de transformări care aduc aminte nu doar de epoca sovietică în sens larg, ci în mod special de perioada stalinistă.
  • Nikolai Patrușev și teoria „miliardului de aur”.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on