Instituţiile publice şi companiile din România au economisit peste 1300 MWh în 2022, datorită ENEL X

Enel X România, prin divizia sa e-City, a furnizat și montat peste 5.350 de lămpi de iluminat stradal și pietonal, cu tehnologie LED, în cadrul unor proiecte derulate pentru zece primării din toată țara și companii. Soluțiile inteligente de iluminat public ale Enel X România, care cuprind și sisteme de telegestiune, asigură reduceri de până la 80% ale consumului energetic. 

Enel X România, parte a Enel X Global Retail, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, a derulat, în 2022, proiecte de iluminat stradal și pietonal cu tehnologie LED pentru primării din zece localități din țară, precum și pentru companii, prin care acestea își asigură reduceri ale consumului de energie de până la 80%, în funcție de funcționalitățile alese.

În cadrul acestor proiecte, Enel X România a furnizat și montat, în total, peste 5.350 de lămpi eficiente energetic, cu tehnologie LED; adițional, în unele proiecte, soluțiile de iluminat au cuprins și stâlpi, acumulatori sau panouri fotovoltaice. Eficiența soluțiilor de iluminat Enel X România presupune o reducere a consumului de energie, în medie, cu 60% pentru proiectele cu corpuri de iluminat inteligente și cu 80% pentru proiectele care cuprind și sistemul de telegestiune – acesta poate prelua controlul rețelei de iluminat public, reglează de la distanță parametrii sistemului de iluminat stradal inteligent, cum este intensitatea, și generează rapoarte despre starea de funcționare a rețelei de iluminat, conectare, măsurători diverse.

În total, instituțiile publice și companiile care au ales soluțiile de iluminat inteligent ale Enel X România economisesc 1.300 MWh pe an pentru iluminatul stradal sau pietonal. Proiectele derulate în 2022 au fost pentru Liberty Galați (furnizarea și montarea a 1.100 de lămpi de iluminat stradal, cu ajutorul cărora compania va realiza o economie anuală de 700 MWh), Grădina Botanică din Cluj-Napoca (furnizare de produse de iluminat pietonal) și primării din județele Alba,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on