Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” a confirmat încă 49 de cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron. Autorităţile anunţă transmitere comunitară

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 20:51

2179 citiri

Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” a confirmat, vineri seară, alte 49 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2, astfel încât numărul total ajunge la 92. anterior, vineri au mai fost anuţate cinci cazuri. Autorităţile anunţă transmitere comunitară a variantei OMICRON care va deveni dominantă în următarele două săptămâni.

”Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” a confirmat astăzi alte 49 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2”, a transmis, vineri seară, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că este vorba despre 28 de bărbaţi şi 21 de femei cu vârste cuprinse între 0 şi 79 ani din municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Suceava şi Vaslui.

Şapte dintre persoanele infectate au istoric de călătorie în Marea Britanie şi Nigeria, iar 32 sunt vaccinate împotriva COVID 19.

Ministerul sănătăţii precizează că numărul total al cazurilor confirmate cu varianta OMICRON a virusului SARS CoV-2 se ridică la 92.

”Cifrele înregistrate în ultimele 24 de ore sugerează începutul transmiterii comunitare pentru tulpina OMICRON care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Citeste si:

Cercetătorul Octavian Jurma estimează o creștere importantă a cazurilor cu varianta Omicron în România chiar din această săptămână. Acesta amintește că în Statele Unite, o țară cât…

Trei noi cazuri de infecție cu noua tulpină Omicron au fost confirmate miercuri, 15 decembrie în România.
Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală,…

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on