Întârzieri la plata unor salarii din sistemul bugetar. Ce spun ministerele de resort

scris astăzi, 12:55

Ministerelul Finanțelor și Ministerul Muncii indică existența unor sincope tehnice, dar afirmă că nu sunt probleme cu banii după ce au fost ratări de plată către salariații statului.

VEZI AICI ȘI Raiffeisen Bank, probleme cu serviciile online pentru clienți. Aceștia se plâng că au apărut chiar în timpul zilei de salariu

Ministerul Finanțelor dă asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar, după ce vineri mai multe categorii de bugetari nu și-au încasat salariile. Ministerul susține că 60% din plăți au fost făcute, iar restul vor fi încasate luni. “Ministerul Finanțelor dă asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar. Din motive obiective, în data de 13 mai 2022, s-au înregistrat disfuncționalitați ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum și în sistemul de plăți interbancare, înregistrându-se întârzieri parțiale la plată”, spune Ministerul Finanțelor, preluat de News.ro.

CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

Instituția precizează că 60% din obligațiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operațiunilor de transfer se vor realiza luni și că în toate cazurile este vorba despre termene de plată scadente în zilele de 14 și 15 mai.

“Regretăm neajunsurile create și le dăm asigurări tuturor celor afectați că depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfuncționalități tehnice să nu se mai repete”, este mesajul reprezentanților Ministerului Finanțelor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on