Internet – Statul reglementează accesul funcțional la internet fix: Care va fi viteza necesară de transfer a datelor

​Accesul funcțional la internet fix va însemna o viteză maximă de transfer a datelor de cel puțin 100 Mbps, iar autoritățile publice vor fi obligate să sprijine accesul la astfel de servicii, prin emiterea cu celeritate a autorizațiilor de construcții sau acces gratuit pe proprietatea publică sau privată pe care o administrează pentru instalarea de rețele, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Digitalizării.

Prin acest proiect de ordin, care completează practic Legea 175/2022, statul încearcă să dezvolte mai rapid rețele de internet fix de 100 Mbps în zonele albe sau slab acoperite cu servicii de internet din România, scrie Hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI Înscrierile utilizatorilor noi pe Twittter sunt la un nivel istoric, a afirmat Elon Musk

Viteza stabilită prin prezentul ordin este în concordanță și cu obiectivele ambițioase stabilite de UE în materie de conectivitate: acces la rețelele de 100 Mbps pentru toate gospodăriile europene până în 2025, cu posibilitatea de a moderniza aceste rețele pentru a atinge viteze mult mai mari.

Accesul funcțional la internet fix va însemna o viteză maximă de descărcare de cel puțin 100 Mbps

  • Art. 1 – (1) La data intrării în vigoare a prezentului ordin se stabilesc caracteristicile serviciului de acces funcțional la internet în bandă largă, prin intermediul unei conexiuni la un punct fix, capabil să asigure condițiile necesare pentru participarea persoanelor fizice din punct de vedere social și economic la societate. (..)
  • Art. 2 – (1) În scopul prevăzut la art. 1, se stabilește viteza de transfer a datelor necesară pentru descărcare (download) la 100 megabiți/secundă (Mbps), pentru serviciile de acces la internet în bandă largă prin intermediul unei conexiuni la un punct fix.
  • (2) Viteza de transfer prevăzută la alin. (1) reprezintă viteza maximă de transfer al datelor,

 » Aflați mai multe informații aici.