Interpol Washington, alertat în cazul unui copil român care amenința că se sinucide

Un copil în vârstă de 12 ani din Buzău a amenințat că se sinucide după ce platforma de jocuri online, Roblox, i-a închis contul. Reprezentanţii site-ului au sesizat imediat Interpol Washington.În dimineaţa de 17 octombrie, în jurul orei 07.00, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat de către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol cu privire la un caz de ameninţare cu sinuciderea a unui utilizator de pe o platformă de jocuri online.

În urma cooperării rapide între autorităţile poliţieneşti, parchet şi furnizorii de reţele publice, poliţiştii buzoieni au stabilit că utilizatorul contului şi transmiţătorul mesajului este un minor de 12 ani, din municipiul Buzău. Minorul a fost depistat, încredinţat în siguranţă tatălui şi audiat în prezenţa acestuia.

”Din cercetări a reieşit că, în data de 15 octombrie a.c., în urma unor discuţii contradictorii cu un alt jucător online, administratorul platformei i-ar fi restricţionat acestuia accesul la cont. Ulterior, în cadrul discuţiilor pe platforma on-line, minorul ar fi transmis un mesaj prin care a ameninţat că se va sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc, în încercarea de a determina administratorul să îi reactiveze contul. Reprezentanţii site-ului au sesizat imediat Interpol Washington”, au transmis reprezentanții Poliției Buzău.

În urma acestui incident, Poliția Română a tras un semnal de alarmă, într-un mesaj postat pe Facebook.

”Începem postarea cu o întrebare adresată părinților:

– Voi știți ce face copilul vostru în mediul online? Chiar tot?

Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid.

Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on