INTERVIU Dragoș Țigău, General Manager Qualis, Modulis: “Pentru QUALIS, proiectele au continuat pe aceeași linie ascendentă a succesului înregistrat în primii ani de activitate”

Interviu realizat de Andrei Stoian, Editor-in-Chief

Cum ați caracteriza piața de real-estate din Brașov la un an și jumătate de pandemie?

În primele nouă luni ale anului 2021 piața rezidențială brașoveană a avut motoarele turate, înregistrându-se creșteri atât la numărul tranzacțiilor, cât și la nivelul prețurilor.

În ciuda incertitudinii din piață, generată de criza sanitară, numărul locuințelor tranzacționate este în creștere, iar trendul se menține de câteva luni. Dacă anul trecut, în perioada aprilie-iunie, numărul cererilor pentru imobile a fost mai scăzut, în perioada verii au apărut primele semne de redresare a pieței rezidențiale, iar prețurile au rămas relativ stabile până la începutul acestui an.

În Q2 2021 au apărut primele majorări semnificative de prețuri pentru locuințe, generate de creșterea costurilor cu forța de muncă și scumpirea materialelor de construcție. În ciuda celor câteva procente în plus, cumpărătorii profită de contextul actual pentru a-și investii economiile. Este evident că nu vor exista reduceri de preț pe piața construcțiilor, iar contracțiile pieței sunt de scurtă durată. La Brașov prețul meu de tranzacționare în prezent este de aproximativ 1300-1400 euro pe metru pătrat pentru locuințele noi.

Pentru QUALIS, proiectele au continuat pe aceeași linie ascendentă a succesului înregistrat în primii ani de activitate. Decizia luată de management imediat după declanșarea pandemiei a fost aceea de a dezvolta activitatea companiei în aceeași parametri, oferind produse de calitate, așa cum își doresc clienții Qualis.

Care sunt principalele provocări pe care le întâmpină dezvoltatorii în Brașov?

Piața imobiliară este una dintre industriile cu cel mai mare dinamism în economie, iar la Brașov are un ritm de creștere constant. Piața rezidențială a intrat în această criză sanitară dintr-o poziție mai puternică, atât din punct de vedere financiar, cât și structural și cu experiența anilor precedenți.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on