Intrusul înarmat cu arbaletă voia s-o asasineze pe regina Elisabeta a II-a. Motivul? Masacrul de Amritsar, India, 1919 ⋆ Universul.net

Tânărul arestat şi internat după ce a pătruns înarmat cu o arbaletă, sâmbătă, pe teritoriul Castelului Windsor, reşedinţa reginei Elizabeth a II-a din vestul Londrei, a declarat într-o înregistrare video că vrea să o ”asasineze pe regină”, ca represalii faţă de masacrul de la Amritsar, în India, comis în 1919 de trupe britanice, dezvăluie în ediţia de luni tabloidul The Sun, relatează News.ro, care citează AFP.

Acest tânăr în vârstă de 19 ani, care locuieşte la Southampton, în sudul Angliei, a fost arestat sâmbătă către ora locală 8.30 (10.30, ora României), la câteva momente după ce a pătruns pe terenul Castelului în care monarhul în vârstă de 95 a petrecut Crăciunul.

Poliţia a anunţat duminică faptul că l-a internat la psihiatrie.

The Sun publică imagini dintr-o înregistrare video despre care afrmă că au fost publicate pe contul de Snapchat al suspectului cu câteva minute înainte de tentativa de pătrundere.

It’s been revealed a 19-year-old intruder who was arrested in the grounds of Windsor Castle was armed with a crossbow – and it’s claimed he intended to assassinate the Queen. https://t.co/5zYfOfohG3 @MKarstunen #7NEWS pic.twitter.com/pO8HhVxmCf

— 7NEWS Melbourne (@7NewsMelbourne) December 27, 2021

Tânărul, care purta un hanorac negru cu glugă şi o mască albă, agită arbaleta şi spune ”îmi pare rău pentru ceea ce am făcut şi ceea ce voi face. Voi încerca să o asasinez pe regina Elizabeth”.

Aparent cu referinţe la saga Star Wars, el se prezintă drept un indian sikh şi spune că caută ”răzbunarea” unui masacru comis în 1919 de către trupe britanice împotriva unor manifestanţi, în India.

Poliţia din Londra, care a refuzat să confirme autenticitatea acestor imagini, a anunţat că ”ancehtatori evaluează conţinutul unei înregistrări video”.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on