Iohannis ne spune de la Bruxelles că avem nevoie cât mai repede de un guvern stabil

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat, vineri la Bruxelles că România are nevoie cât mai repede de un guvern stabil pentru a rezolva atât criza politică, cât și cea sanitară. Șeful statului a lansat un nou atac la adresa USR, despre care a spus că sunt cei care au provocat situația în care se află țara.„Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd și românii, trebuie să se termine criza politică care nu este despre România, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate decât ce neimportanți sunt, ca să o spun foarte franc”, a declarat Klaus Iohannis, vineri, la Bruxelles.

„Pe de altă parte acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un guvern care să se apuce Guvernul să rezolve problemele românilor: pandemia, criza energetică și reformele. Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să reușit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu de la Bruxelles de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii, cei care în loc să facă reforme au produs crize, asta e situația la noi”, a mai spus șeful statului.

„Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi, unde să căutăm majorități dacă nu în Parlamentul României. Cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să susțină guvernul prin majorități aceasta este calculul politic pe care l-am făcut și este un calcul pentru români. Dacă guvernul va fi în această componență un an sau doi sau trei vom vedea, dar problemele trebuie rezolvate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on