iPhone – Foxconn oferă bonusuri mari pentru a atrage lucrătorii să se întoarcă la fabrica sa din China

scris astăzi, 12:00

Producătorul de iPhone-uri Foxconn oferă bonusuri mari pentru a atrage lucrătorii să se întoarcă la fabrica sa din Zhengzhou, China, după ce tulburările declanșate din cauza unei dispute salariale i-au făcut pe unii angajați să plece, amenințând că vor lăsa Apple cu un deficit de iPhone-uri în sezonul crucial al sărbătorilor, transmite CNBC.

Luna aceasta, angajații s-au ciocnit cu personalul de securitate de la uzina Zhengzhou, cea mai mare fabrică de iPhone din lume, condusă de partenerul de asamblare al Apple, Foxconn.

CITEȘTE ȘI Aproximativ 300 de angajați AROBS beneficiază de acțiuni în prima etapă a programului Stock Option Plan

Rarele tulburări ale lucrătorilor au venit după ce angajații au apelat la rețelele sociale pentru a-și transmite nemulțumirile cu privire la ceea ce părea a fi o întârziere a plăților bonusurilor, scrie News.ro.

Firma taiwaneză Foxconn și-a cerut ulterior scuze pentru ceea ce a numit ”o eroare tehnică” care a cauzat o discrepanță în salariu față de ceea ce a fost promis personalului.

Fabrica Foxconn a fost, de asemenea, lovită de un focar de Covid-19 luna trecută, ceea ce a dus la plecarea lucrătorilor din unitate, în timp ce compania a încercat să controleze focarul prin izolarea persoanelor infectate.

Dar, în condițiile în care unii muncitori au părăsit fabrica, Foxconn încearcă acum să compenseze un deficit de personal care amenință aprovizionarea globală cu iPhone-uri.

Foxconn a declarat marți că va acorda o plată de 500 de yuani chinezi (70 de dolari) lucrătorilor care revin, un bonus de 3.000 de yuani pentru cei care stau mai mult de 30 de zile și un bonus de 6.000 de yuani pentru ianuarie.

Oferta a venit la o zi după ce compania a declarat că va plăti salarii de până la 13.000 de yuani pentru unii muncitori,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on