iPhone – Producția ar putea fi cu peste 30% mai mică în noiembrie, din cauza protestelor violente de la cea mai mare uzină

scris ieri, 20:37

Producția iPhone ar putea fi în noiembrie cu mai mult de 30% sub normal, după ce la cea mai mare uzină din lume au fost proteste dure, iar o parte din orașul Zhengzhou este în lockdown, din cauza cazurilor de Covid. Apple se va implica, pentru a contribui la rezolvarea disputelor care au făcut ca producția să fie cu peste 3 milioane de unități mai mică.

Presa a scris că în ultimele zile au plecat cel puțin 20.000 de muncitori dintre cei care veniseră mai de curând la cea mai mare uzină Foxconn, uzină la care sunt 200.000 de angajați care lucrează și (o parte dintre ei) locuiesc într-un campus de 1,4 milioane mp, scrie Hotnews.ro

CITEȘTE ȘI TABEL O nouă ieftinire: benzina a coborât la 6,9 lei/l

Producția de iPhone-uri nu va reveni la normal până la finalul lunii, iar pentru noiembrie ar putea fi o scădere de peste 30% față de nivelul normal. Estimările la nivel mondial sunt că, din cauza protestelor și a crizei Covid, producția mondială a iPhone pe plan mondial în întreg anul 2022 va fi cu 10% mai mică decât prognozase Apple.

Apple are mari așteptări de la modelele iPhone 14 Pro și Pro Max lansate în toamnă.

În trimestrul patru se vând cele mai multe iPhone-uri, iar criza vine într-un moment foarte nepotrivit pentru Apple. Compania a fost criticată pentru că nu are grijă să fie respectate drepturile celor care asamblează telefoanele.

Cei de la Apple au spus recent că discută cu Foxconn, pentru ca tensiunile să se diminueze. Foxconn produce în fiecare lună peste 13 milioane de iPhone-uri, dar în ultimele două luni din an se vând în total chiar și 40 de milioane de unități.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on