Iran: Director de bancă, concediat pentru că a servit o femeie fără văl

Un director de bancă iraniană a fost concediat pentru că a servit o femeie care nu purta vălul obligatoriu pe cap în această țară, a anunțat duminică presa locală, citată de Le Figaro, potrivit G4Media.

De la Revoluția Islamică din 1979, toate femeile sunt obligate prin lege să poarte un văl care să le acopere capul și gâtul și să le ascundă părul.

CITEȘTE ȘI Deficit de medicamente în Elveția, din cauza problemelor de aprovizionare din China și a războiului din Europa

„Directorul unei bănci din provincia Qom, care a oferit joi servicii bancare unei femei fără văl, a fost demis din funcție la ordinul guvernatorului”, potrivit adjunctului guvernatorului, Ahmad Hajizadeh, citat de agenția Mehr.

Demiterea directorului acestei bănci intervine într-un moment în care Iranul este zguduit de o mișcare de protest de la moartea, la 16 septembrie, a unei femei kurde de 22 de ani, arestată cu trei zile mai devreme la Teheran de poliția moravurilor, care a acuzat-o că a încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on