Iran – Pană generală a distribuției de carburant, în urma unui atac cibernetic

scris astăzi, 21:06

O pană generală a distribuției de carburant avea loc în Iran in cauza unui atac cibernetic, a anunțat Consiliul Suprem al Securității Naționale, cea mai înaltă instanță iraniană în domeniul securității, relatează AFP.

”Consiliul Suprem al Securității Naționale a confirmat că este vorba despre un atac cibernetic împotriva sistemului informatic al distribuției de carburant”, a anunțat televiziunea de stat.

CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

”Detalii despre atac și originea acestuia fac obiectul unei anchete”, potrivit aceleiași surse, care nu face alte precizări, scrie News.ro.

Posturi oficiale iraniene de telviziune prezentau marți stații de alimentare cu carburant închise, la care s-au format cozi lungi de așteptare.

”Oficiali din domeniu” au declarat, cu puțin înainte de anunțul Consiliului Suprem al Securității Naționale, că nu exclud să fie vorba despre un atac cibernetic, așa cum se evoca pe rețele de socializare iraniene, potrivit televiziunii de stat.

”O reuniune de urgență are loc la Societatea Națională iraniană de Distribuție a Produselor Petroliere, a anunțat o purtătoare de cuvânt a companiei, Fatemeh Kahi, citată de televiziunea de stat.

Agenția conservatoare de presă Fars face o legătură între această pană și marcarea, la 15 noiembrie, a datei la care în Iran au izbucnit manifestații violente, în 2019, după anunțarea bruscă a unei scumpiri a benzinei.

Afla mai multe despre
energie
iran  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on