Israel Aerospace Industries (IAI), acord cu IAR Brașov, pentru aeronave FĂRĂ pilot

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

Israel Aerospace Industries semnează un Acord de Cooperare cu IAR Brașov pentru producția de aeronave fără pilot. 

Israel Aerospace Industries (IAI) a semnat un acord de cooperare cu compania română de apărare IAR-Brasov pentru producția de aeronave fără pilot (UAV), scrie Mediafax. 

Acordul de cooperare le va permite celor două companii să ofere în România soluții UAV avansate, bazate pe platforma Tactical Heron de la IAI. În baza acordului, sistemele UAV vor fi fabricate în Brașov, România. De asemenea, IAI va înființa în România o academie pentru formarea operatorilor și a tehnicienilor pentru sistemele UAV.

Tactical Heron este un UAV conceput pentru misiuni tactice pe câmpul de luptă și servește în principal forțele terestre. UAV-ul poate efectua mai multe misiuni cu diferite sarcini utile și include cele mai avansate tehnologii pe care IAI le poate oferi. Acest model face parte din familia UAV a IAI și este proiectat pe baza cunoștințelor extinse în domeniu ale companiei și acumnulate pe parcursul a aproape 50 de ani.

Producție realizată în România 

În urma unui transfer de cunoștințe, proiectarea, producția componentelor și integrarea, asamblarea și întreținerea acestora vor fi toate realizate în România. De la construcția și asamblarea componentelor, până la pregătirea personalului, modernizarea și întreținerea aeronavelor, inginerii și experții români vor conduce procesul de dezvoltare a UAV-urilor, precizează un comunicat al IAI.

Moshe Levy, vicepreședinte executiv și director general al diviziei de avioane militare la IAI: „Sunt încântat să asist la semnarea acordului cu IAR-Brașov, una dintre companiile lider din România. Asistăm la o tendință globală în creștere a „Make In”, în care țările preferă să producă singure în loc să importe. IAI se aliniază acestei politici și colaborează cu companii locale din întreaga lume,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on