Italia | Giorgia Meloni şi fiica sa, ţinta unor ameninţări online cu moartea ⋆ Universul.net

Sursa: Facebook

Premierul italian Giorgia Meloni şi fiica sa de şase ani au primit ameninţări online cu moartea de la un bărbat şomer, furios în legătură cu intenţia guvernului de a reduce subvenţia împotriva sărăciei, a anunţat miercuri poliţia, citată de Reuters, potrivit Agepres.ro.

Bărbatul, un sicilian de 27 de ani, este anchetat pentru ameninţări. Locuinţa sa a fost percheziţionată, iar contul de Twitter i-a fost închis, a precizat poliţia într-un comunicat.

Guvernul radical de dreapta condus de Meloni vrea să limiteze anul viitor aşa-numita schemă privind ‘venitul de cetăţenie’, iar din 2024 să renunţe complet la această măsură, când va fi înlocuită de un nou ajutor, care nu a fost încă detaliat.

Meloni, care a ajuns la guvernare în octombrie, a criticat întotdeauna ‘venitul de cetăţenie’, care a fost introdus în 2019, susţinând că nu toate persoanele de vârstă activă şi apte fizic ar trebui să aibă posibilitatea să trăiască din ajutoare de stat pe termen nedefinit.

Conform propunerilor incluse în bugetul pentru 2023, care se află în prezent în dezbatere în parlament, plăţile din cadrul acestei scheme vor fi retrase după opt luni, cu excepţia gospodăriilor cu copii, persoanelor de peste 60 de ani şi persoanelor cu dizabilităţi.

Nori de furtună la orizont, pentru Giorgia Meloni

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on