Iulian Iancu, avertisment crunt pentru 2022: Pe 1 aprilie se va produce un șoc! Dumitrescu: Fix când e ziua Păcălelii?! / Nu e păcăleală! Apare STAGFLAȚIA!

Iulian Iancu, fost membru al Camerei Deputaților din România și preşedintele World Energy Council, a vorbit despre economia din România din 2022, despre prețurile la facturi și PNRR. 

“România are cel mai mare preț la gaze naturale din Europa! Cum este posibil?! Cum e posibil să fie de 10 ori mai mare decât prețul de producție?

La energie electrică, ne uităm la prețurile de mâine și, din fericire, România are 95,1, față de o medie 120 de euro a lunii, la nivel european. Ne-am clasat și în luna decembrie la cel mai mare preț al energiei electrice din Europa, privind puterea de cumpărare a românului. Față de Germania, un român plătește 95,11, Germania plătește 12,13, Belgia plătește 9,68. Păi cum?! Cum putem noi vreodată să ne imaginăm că am putea contracara? Și din punct de vedere economic, și din punct de vedere al competitivității, și din punct de vedere al nivelului de trai. Este șocant ce vedem cu ochii noștri pentru o țară care a fost exportator net de energie electrică. Uitați-vă, suntem mai sus față de Cehia, Slovacia, Polonia, Austria”, a spus Iulian Iancu, în direct la Antena 3.

“Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil ca Germania să aibă cel mai mic preț, 12,13?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu, uimit de datele oficiale prezentate de Iulian Iancu. 

“M-am uitat pe mixtul ei de astăzi. 46,1 este cărbune și nuclear și 42,8 energie regenerabilă. Deci cea mai ieftină energie, nuclearul și cărbunele, care la ei este la un preț foarte accesibil”, a completat Iulian Iancu. 

“Dar ei de ce au cărbune și noi închidem cărbune?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu. 

“Pentru simplul motiv că tehnologia pe care ei au folosit-o în producția de energie le-a permis: filtrare, stocare,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on