Japonia – Un startup vrea să atragă cumpărătorii superbogați cu o motocicletă zburătoare VIDEO

scris astăzi, 12:02

Un startup japonez, susținut, între alții, de jucătorul de fotbal Keisuke Honda, speră că atragă cumpărătorii bogați de supermașini cu o motocicletă zburătoare de 77,7 milioane de yeni (680.000 de dolari), care a fost pusă în vânzare, transmite Reuters.

Hoverbike-ul XTurismo Limited Edition, dezvoltat de startupul de drone A.L.I. Technologies din Tokyo, este echipat cu un motor convențional și patru motoare cu baterii, care poate zbura timp de 40 de minute cu viteze de până la 100 de kilometri pe oră, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

”Până acum exista opțiunea de a circula pe pământ sau la mare înălțime. Sperăm să oferim o nouă metodă de deplasare”, a declarat directorul general al firmei, Daisuke Katano.

Vehiculul, vopsit în negru și roșu, are forma unei motociclete așezată pe tălpi.

Startupul, ai cărui susținători includ Mitsubishi Electric și Kyocera, a prezentat motocicleta zburătoare cu un zbor scurt  la o pistă de curse din apropierea Muntelui Fuji.

CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Katano a spus că, pe termen scurt, utilizarea motocicletei va fi limitată la astfel de locuri, iar acestea nu vor avea voie să zboare peste drumurile aglomerate ale Japoniei.

Dar motocicleta ar putea fi folosită de echipele de salvare pentru a ajunge în locuri greu accesibile, a spus el.

Reglementările stricte din Japonia, determinate de preocupările legate de siguranță, au împiedicat dezvoltarea unor sectoare precum transporturile în sistem de ride-sharing.

CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Modificările așteptate ale reglementărilor ar putea extinde potențialele aplicații ale motocicletei zburătoare,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on