Joe Biden apelează la Bob Bauer, un cunoscut avocat democrat, în cazul documentelor clasificate de la biroul său privat ⋆ Universul.net

Preşedintele american Joe Biden apelează la un cunoscut avocat democrat, Bob Bauer (foto), pentru a-i gestiona răspunsul la investigaţia unui procuror special din SUA privind gestionarea de către acesta a documentelor clasificate, după descoperirea de documente la biroul său privat şi acasă, transmite Reuters, citată de News.ro.

Bauer va servi ca avocat personal al lui Biden în timpul unei anchete efectuate de consilierul special al SUA Robert Hur, un fost avocat american din Maryland, care a fost interpelat joi de procurorul general Merrick Garland pentru a examina dacă documentele clasificate au fost îndepărtate sau păstrate în mod necorespunzător.

Un purtător de cuvânt al lui Bauer a confirmat că îl reprezintă pe Biden, dar a refuzat să mai comenteze.

Casa Albă a declarat că documentele au fost ”deplasate din neatenţie” şi că cooperează pe deplin, dar a refuzat să răspundă la întrebări detaliate privind investigaţia.

Alegerea lui Bauer arată că Biden se bazează pe un cerc interior de încredere care i-a ghidat o mare parte din cariera sa politică recentă pentru a învinge consecinţele politice şi juridice ale anchetei, care vine în timp ce analizează dacă să candideze pentru realegerea în funcţia de preşedinte în 2024.

*Cine este Bob Bauer

Biden a apelat la Bauer, acum profesor de drept la Universitatea din New York, pentru ajutor pentru a decide dacă va candida la preşedinţie în 2020.

Ulterior, Bauer a servit drept consilier principal al campaniei lui Biden, conducând o armată de avocaţi care au monitorizat accesul la vot şi s-au luptat cu provocări legale din partea lui Trump, adversarul republican al lui Biden.

Bauer a jucat şi rolul lui Trump în pregătirea dezbaterii lui Biden.

Bauer a câştigat laude pentru gestionarea perioadei dificile de la alegeri până la anunţarea învingătorului patru zile mai târziu şi apoi prin tranziţia prezidenţială,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on