Judecătoarea Mirela Croitoru, reacție în urma scandalului în care a implicat-o fostul soț, din răzbunare: „Toate acele calomnii – preluate în presă – sunt doar declaraţiile inculpatului”

Judecătoarea Mirela Steluța Croitoru vine cu precizări după ce și-a dat demisia din funcția de vicepreședite al Curții de Apel București (CAB), urmare a scandalului de presă în care a fost implicată. Magistratul arată că fostul soț – colonelul Gabriel Eugeniu Croitoru – a amenințat-o imediat după ce instanța l-a condamnat cu suspendare pentru infracțiunile de violențe în familie și violarea vieții private că urmărește să o „distrugă pe plan profesional și social” – de unde și scandalul în care este implicată.

Ziare.com a scris că șeful CSM cere demisia din magistratură a unei judecătoare, victimă a violenței domestice, după ce fostul soț a fost condamnat pentru violențe în familie, iar detaliile procesului au apărut în presă.

Cu ocazia procesului având ca obiect „violențe în familie”, de pe rolul Tribunalului Militar București, colonelul Gabriel Eugeniu Croitoru s-a folosit de niște înregistrări pe care le-a realizat ilegal, fapt care i-a adus o condamnare suplimentară (pentru violarea vieții private), pe lângă acuzația care făcea obiectul procesului.

Judecătoarea arată că susținerile fostului soț sunt „doar declaraţiile inculpatului din dosarul penal, acestea nefiind reţinute nici de către Parchet, nici de către instanţa penală”.

Colonelul Gabriel Eugeniu Croitoru a sunat-o pe judecătoare imediat după ce a aflat decizia de condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare, încălcând astfel interdicția de a lua legătură cu victima. Din acest motiv, nu este exclus ca modalitatea de executare a peddepsei să se transforme într-una cu executare.

Redăm intergral precizările judecătoarei, pe care aceasta le-a redactat sub forma unui drept la replică adresat presei:

„Subsemnata CROITORU STELUŢA MIRELA,

În legătură cu articolele apărute în presă la adresa mea, declar următoarele:

În cursul anului 2019, reținând ca fiind dovedite violențele fizice,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on