Jurnalism de propagandă la relansarea TVR Cultural. Cum a arătat interviul-pictorial cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu

Cultura înseamnă trăiri frumoase, schimburi între suflete.

Lucian Romașcanu:

Lansarea TVR Cultural a avut loc în mare grabă, fără o campanie de promovare, cu un comunicat de presă redactat într-o limbă de lemn cu accente triumfaliste. Și cu un slogan gigantic, scris pe colțul mesei: „Să știm. Să fim”. 

Totul a fost făcut de parcă șefii televiziunii s-ar fi aflat sub presiunea raportării că planul de producție a fost îndeplinit, chiar depășit. Asta în timp ce, la porțile TVR, publicul iubitor de cultură aștepta disperat, după 10 ani de când această televiziune a fost închisă la ordinul „odiosului” președinte de atunci, Claudiu Săftoiu. Cultura ne-a lipsit, în sfârșit, avem Cultură!  

Daniela Zeca Buzura, o moderatoare mai deșteaptă decât invitații

În prima oră de emisie, am văzut o emisiune plicticoasă, moderată live de Daniela Zeca Buzura cu doi invitați, Virgil Ștefan Nițulescu, directorul Muzeului Țăranului Român, și academiciana Georgeta Filitti. S-a vorbit despre însemnătatea Marii Uniri. 

Moderatoarea Daniela Zeca Buzura

Recomandări

Cel mai bine plătiți rectori și decani din UMF-uri care sunt și medici polivalenți. Cine este cel care primește 10 salarii din 10 funcții

Probabil că Daniela Zeca Buzura a fost foarte emoționantă în debutul emisiunii (a suferit mult în cei 10 ani de când n-a mai condus Culturalul), încât a uitat să-i pronunțe numele lui Virgil Ștefan Nițulescu, salutându-l doar cu: „domnule director, bună ziua!” 

Defectul major al moderatoarei a fost că a vorbit mai mult decât invitații săi, de parcă ar fi vrut să le arate cât este de „cultă”. Scorțoșenia și triumfalismul sunt atitudini perdante în televiziune. 

Daniela Zeca Buzura n-a învățat nimic în cei 10 ani cât i-a lipsit „jucăria” TVR Cultural,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on