Jurnaliştii New York Times, în grevă pentru prima dată în 40 de ani ⋆ Universul.net

Sute de jurnalişti şi alţi angajaţi ai cotidianului american New York Times au început joi o grevă de 24 de ore, prima de acest tip în mai bine de patru decenii, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Angajaţii redacţiei şi alţi membri ai NewsGuild din New York spun că s-au săturat de negocierile prelungite de la expirarea ultimului contract în martie 2021. Sindicatul a anunţat săptămâna trecută că peste 1.100 de angajaţi vor organiza o grevă de 24 de ore, joi, la ora 12.01, cu excepţia cazului în care cele două părţi ajung la o înţelegere contractuală.

NewsGuild a postat pe Twitter că angajaţii ”sunt acum oficial în grevă, prima de această amploare în companie în patru decenii. Nu este niciodată o decizie uşoară să refuzi să faci munca pe care o iubeşti, dar membrii noştri sunt dispuşi să facă tot ce este necesar pentru a câştiga o redacţie mai bună pentru toţi”.

Negocierile au avut loc marţi şi o parte miercuri, dar nu s-a ajuns la niciun consens în ceea ce priveşte subiecte precum majorarea salariilor şi politicile de lucru la distanţă.

Miercuri seara, sindicatul a anunţat pe Twitter că nu a fost încheiat un acord, iar greva va avea loc.

”Am fost dispuşi să lucrăm atât timp cât a fost nevoie pentru a ajunge la un acord echitabil”, ”dar conducerea a plecat de la masă cu cinci ore înainte de finalizarea discuţiilor… Ştim cât valorăm”, a precizat sindicatul.

Un purtător de cuvânt al cotidianului, Danielle Rhoades Ha, a declarat că negocierile încă aveau loc când li s-a spus că greva se va desfăşura.

”Este dezamăgitor că iau o măsură atât de extremă atunci când nu suntem într-un impas”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on