Kelemen: E o problemă: În ultima perioadă, în ţările democratice, niciun militar nu a condus Guvernul ⋆ Universul.net

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că Nicolae Ciucă este un „militar excepţional” şi, din acest punct de vedere, lucrurile sunt „simple şi clare”, însă există o problemă pe palier politic: „în ultima perioadă, în ţările democratice, niciun militar, fost militar, în retragere, nu a condus Guvernul”, transmite News.ro.

„De aceea avem, din acest punct de vedere – şi nu este o chestiune personală – o oarecare reţinere, dar înţelegem propunerea PNL şi dorinţa de a căuta o soluţie rapidă, o soluţie poate nu pe termen foarte lung”, explică el.

„Nicolae Ciucă este un militar excepţional, care a muncit şi poate e singurul militar care a lucrat şi a fost în teatrele de război, a condus trupe în teatrele de război şi respect pentru orice militar, din acest punct de vedere, sigur, lucrurile sunt simple şi clare. Pe palierul politic e o problemă şi acest lucru trebuie spus, mie îmi place să spun lucrurilor pe nume, nu este foarte uzual, în ultima perioadă, 50-60 de ani, în ţările democratice, niciun militar, fost militar, în retragere, nu a condus Guvernul”, a declarat, joi, după consultările de la Cotroceni, Kelemen Hunor.

El a dat totuşi exemplele lui Charles de Gaulle şi Eisenhower, spunând că „erau totuşi alte vremuri şi alte perioade politice”.

„De aceea avem, din acest punct de vedere – şi nu este o chestiune personală – o oarecare reţinere, dar înţelegem propunerea PNL şi dorinţa de a căuta o soluţie rapidă, o soluţie poate nu pe termen foarte lung, fiindcă nu cred că în acest moment putem vorbi despre o perioadă foarte lungă de timp, dar suntem deschişi la dialog, să vedem şi punctul de vedere al premierului interimar, preşedintele PNL, vom discuta astăzi cu el şi în cazul în care preşedintele Iohannis îl va desemna pe dl Ciucă pentru funcţia de prim ministru probabil că vom discuta şi cu el,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on